Ziggo Hosted Bellen

Bellen op basis van het IP protocol via het betrouwbare Ziggo netwerk

Zakelijk Hosted Bellen is bellen op basis van het IP protocol via het betrouwbare Ziggo netwerk. Hosted bellen, wordt ook vaak voip genoemd. Wat betekend voip bellen voor u ? U beschikt over alle gemakken van een bedrijfstelefooncentrale, gecombineerd met eenvoudig beheer tool in de cloud. Doordat de beheer tool van uw voip centrale in de cloud staat, kunt u deze vanaf iedere werkplek, aanpassen aan uw wensen en eisen. Zo combineert Zakelijk Hosted Bellen (voip bellen) gemak en voordeel, want u belt voor een vast bedrag per werkplek per maand.

De basis van Zakelijk Hosted Bellen (voip bellen) van Ziggo is een Zakelijk Internet Pro verbinding (voorheen Connect MKB). Op deze coax verbinding, wordt er naast internet een extra “pad” gemaakt waarover u belt op basis van voip.

Hieronder vindt u alle tarieven en mogelijkheden van voip bellen via Ziggo Zakelijk.

Profielen en opties

Medewerker profiel

Bellen, gebeld worden, doorschakelen, onbeperkt bellen binnen Nederland en nog veel meer.

U heeft de keuze uit de volgende groepsopties:

€ 12,50

Per maand, per werkplek

Publiek profiel

Bellen en gebeld worden, voor een toestel in de lift, bedrijfsrestaurant of vergaderruimte.

€ 10,

Per maand, per werkplek

Keuzemenu

Het keuzemenu is een eenvoudig te configureren instrument waarmee u uw bellers kunt begroeten en kunt doorverbinden met de juiste afdelingen/ medewerker(s) zodat zij zo snel mogelijk te woord worden gestaan.

€ 5,

Per maand

Belgroep

Met een belgroep is een aantal gebruikers onder één enkel groepstelefoonnummer te bereiken.

€ 1,

Per maand

Telefonisch vergaderen

Met telefonisch vergaderen kunt u meerdere bellers inbellen op een gesprek en zo een vergadering via de telefoon houden.

€ 1,

Per maand

Beheer

Met Zakelijk Hosted Bellen krijgt u via een online beheertool toegang tot uw telefooncentrale in de cloud. Hierin kunt u zelf uw aantal en type profielen bepalen of wijzigen. Ook kunt u hier groepsopties, zoals keuzemenu, belgroep en telefonisch vergaderen instellen. Wijzigingen worden real-time doorgevoerd zodat u direct gebruik kunt maken van de gemaakte wijzigingen. De inrichting van uw telefooncentrale in de beheertool bepaalt het bedrag waarvoor Ziggo u een factuur stuurt.

Kom in contact